Home » Articles posted by Faik Miftari
Lindja e Afërt në flakë

Lindja e Afërt në flakë »

4 Jun, 2015

Dekada e dytë e shekullit XXI-të do të mbetet e shënuar në histori, si periudhë kohore në të cilin Lindja e Afërt është

Bota Islame në katandisje

Bota Islame në katandisje »

23 Dec, 2014

Pas luftës së  Dytë Botërore, me krijimin e dy blloqeve, atij perëndimor dhe atij lindor, periudha e njohur si Luftë e Ftohtë, Bota

Kulla e Jetimit në Prevallë

Kulla e Jetimit në Prevallë »

11 Dec, 2014

Gjatë këtyre ditëve është duke vazhduar odiseada rreth “Kullës së Jetimit” në Prevallë, por tani në një formë dhe mënyrë tjetër duke kaluar

Pezullimi i disa OJQ-ve në Kosovë

Pezullimi i disa OJQ-ve në Kosovë »

15 Oct, 2014

Me datë 17 shtator 2014 Departamenti për Organizata Joqeveritare pranë Ministrisë së Administratës Publike të Kosovës morri vendim për pezullimin e disa OJQ-ve,

Burg për një fjalë goje

Burg për një fjalë goje »

22 Sep, 2014

Gjykata Themelore në Prishtinë, ditë më parë, sipas kërkesës së Prokurorisë Speciale të Kosovës, e ka caktuar masën e paraburgimit prej 30 ditësh

Mendja, logjika dhe kritika

Mendja, logjika dhe kritika »

18 Aug, 2014

Sot, bota islame në përgjithësi, e bota arabe në veçanti, por edhe bota shqiptare myslimane gjenden në një udhëkryq të madh, do të

Heshtja shqiptare përball Gazës

Heshtja shqiptare përball Gazës »

26 Jul, 2014

Sot ishte dita e 19-të e fillimit të sulmeve ushtarake nga ajri, toka dhe deti nga agresori cionist izraelit mbi “burgun” më të

Shpirtërorja dhe materialja

Shpirtërorja dhe materialja »

17 Jul, 2014

Gjendemi në muajin e Ramazanit, një muaj i veçantë prej muajve të  tjerë. në të cilin besimtarët mysliman e kalojnë në agjërim gjatë

Kosova në ethet zgjedhore vendore

Kosova në ethet zgjedhore vendore »

20 May, 2014

Kanë mbetur vetëm edhe tre javë kur qytetarët e Kosovës do të drejtohen vendvotimeve për të zgjedhur deputetët për Kuvendin e ri të

Rivaliteti në mes Arabisë Saudite, Turqisë dhe Iranit

Rivaliteti në mes Arabisë Saudite, Turqisë dhe Iranit »

13 May, 2014

Sot në botën islame është në skenë rivaliteti i hapur në mes tri shteteve apo tri qendrave me ndikim jashtëzakonisht të madh në