Home » Articles posted by Mr.sc Muhamed Jonuzi
Festa e Bajramit si “kombinim fatal”!

Festa e Bajramit si “kombinim fatal”! »

26 Jul, 2014

Në kontekst psiko-social kur raportet mes njerëzve po formalizohen, gjithnjë e më shumë shtrohet nevoja e transferit nga bota e vetmisë në atë

Efektet psikologjike të bamirësisë në fëmijëri

Efektet psikologjike të bamirësisë në fëmijëri »

25 Jul, 2014

Është vërtetuar shkencërisht se fëmijët të cilët japin për bamirësi bëhen më të dashur kundrejt bashkëmoshatarëve të tyre, ndërkaq kur të bëhen të

Përparësitë e muajit të agjërimit nën prizmin psikologjik

Përparësitë e muajit të agjërimit nën prizmin psikologjik »

4 Jul, 2014

Jemi mësuar gjithnjë që agjërimin si ritual fetar (ibadet) ta shohim t’u “nënshtrohet” filtrave të mjekëve dhe teologëve, mirëpo rrallë herë kjo ndodh

Matura dhe vetëdija qytetare

Matura dhe vetëdija qytetare »

23 May, 2014

Gjatë kësaj periudhe të gjysmëvjetorit të dytë, teksa maturantët lanë orë mësimore që të përgatiten që sa më “denjësisht” ta përfundojnë këtë cikël

Efektet psikologjike të bamirësisë në fëmijëri

Efektet psikologjike të bamirësisë në fëmijëri »

21 Jul, 2013

Është vërtetuar shkencërisht se fëmijët të cilët japin për bamirësi bëhen më të dashur kundrejt bashkëmoshatarëve të tyre, ndërkaq kur të bëhen të

Kujdesu për shëndetin mental – stresi nuk është mbi shëndetin tuaj!

Kujdesu për shëndetin mental – stresi nuk është mbi shëndetin tuaj! »

6 Apr, 2013

Shumica prej nesh në rastin kur dëshiron të tregojë ndonjë ndjesi tendosjeje psiko-emocionale rëndom përdor termin stres. Si i tillë ky nocion përdoret