Në Mbretërinë e Bashkuar doktoron myslimanja nëntëmbëdhjetë vjeçare

Fahma Mohamed do të jetë femra myslimane më e re që do të doktorojë në Mbretërinë e Bashkuar.
Ajo tani në moshën 19 vjeçare do të marrë doktoraturën në Universitetin i Bristolit.

Kur ishte 14 vjeç, Fahma ligjëroi në mënyrë të guximshme për FGM-në në Britani dhe dhunën ndaj femrave.

Para dy vitesh, ajo nisi një fushatë për të ndaluar abuzimin, ku kishte takim me sekretarin e përgjithshëm të OKB-së Bank Ki Moon ku ai e falënderoi për punën që po bënë.

Ajo mori titullin si Doktorësh në Juridik. Me prejardhje është nga Somalia