Muaji i lirisë dhe shpresë

Ne u lodhёm shumё gjatё njёmbёdhjet muajve

s’na mbeti forcё tjetёr pёr tu duruar vёshtirёsive,

frymonimё lirshёm por nuk e ndjenimё aromёn e lirisё

donim tё shpresonimё por si,kur patёm humbur kuptimin e shpresёs.

 

Zemrat u ngurtёsuan kur humbёn mёshirёn nga peripecit e jetёs

shpirtrat u errёsuan kur humbёn besimin ndaj tё sё vёrtetёs

trupat u lodhёn kur patёn humbur fuqin pas sigurimit tё ekzistencёs

gjymtyrёt u pёrgjysmuan kur dhanё gjithçka e nuk morёn gjё prej jetёs.

 

Ne u lodhёm shumё gjatё njёmbёdhjet muajve

e shpresa e vetme ishit ju o muaj i shpalljeve,

prandaj me shumё mallё ju pritёm

dhe vizitёn tuaj me knaqёsi e mikpritёm.

 

Ardhja juaj ishte njё mrekulli e zbritur nga Qielli

na u rikthyen buzёqeshjet nё fytyrё,sikur pas shiut kur shkёlqen Dielli,

na u mbushёn me dashuri zemrat,kur nё to u rikthye mёshira

na u ndriçuan shpirtrat me nur,kur nё to gjallёroj besimi dhe e vёrteta

na u ç’lodhёn trupat nga knaqёsia,kur nё emёr tё All-llahut na u rikthye fuqia

gjymtyrёt sikur u rigjeneruan,kur kuptuan se s’vlejkan gjё mirёsit e kёsaj jete.

 

Namazet e teravive janё tё gjata,por sjellin shpërblime të panumërta

ditët që agjërojmë janë të nxehta,por harohen kur në mbrëmje shuhet etja,

namazet,duat e lutjet pranohen,kur me sinqireitet nga Zoti drejtohen

ky është muaj i faljes,ku besimtarët nga mëkatet pastrohen

ky është muaj i lirisë,ku besimtarët nga rrobëria shpirtërore lirohen

ky është muaj i shpresë,ku besimtarët forcohen dhe bëhen durimtarë ndaj sprovave.

 

Sonte është nata që mbart me vete vlerën e njëmijmuajve

çdo pëllëmb toke është e mbuluar nga prania e melekëve,

aktivitetet tona nga ana e tyre regjistrohen e tek All-llahu dërgohen

dhe pa ja nda i luten Krijuesit që vepërmirët sonte të shpëtohen.

 

Fjalët nuk kanë të ndalur,por lutuni për tu falur

ashtu siç hyri ky muaj, është edhe duke dalur

sonte jemi tubuar e lutemi për falje të gjithë këto që jemi

sepse këtë mundësi vitin e ardhshëm disa nga ne nuk do ta kemi.

 

               Shkruar nga: Xhemshit Jusufi

                                        23.Korrik.2014