Hurmat arabe përmbajnë vlera të larta ushqimore. Ato kanë shërbyer si ushqimi bazë i njeriut që nga kohët e lashta. Frutat e hurmave arabe kanë përmbajtje të lartë sheqernash. Në një frut hurme, gjenden 70-80 % sheqerna, të cilat treten shumë shpejt nga aparati tretës.
Sipas studimeve më të fundit, ngrënia e 10 kokrave hurma në ditë, e furnizon trupin e njeriut me nevojat e përditshme për magnezium, magnez, potasiumi dhe kalciumi.
Analiza e një hurme të thatë, tregoi se ajo përmban 70.6% karbohidrate, 33% ujë, 2.5% yndyra, 1.5% kripëra minerale, vitaminë b1 dhe b2 etj…
Hurmat arabe forcojnë muskujt dhe nervat, ndikojnë në përmirësimin e shikimit, qetësojnë nervat etj…
Hurmat preferohen të hahen në mëngjes të shoqëruara me një gotë qumësht. /ardhmeriaonline/